Om Grönviks Ridlekis

Upplev naturen med det bästa som finns - barn och hästar!

Marianne Jönsson - Grönviks Ridlekis

För tio år sedan gick jag med mina tvillingsöner hos Sarah på Kummingården i Oxie och tyckte att det var fantastiskt att göra något spännande och avkopplande tillsammans med dem. Jag önskade att jag kunde göra något liknande!

Jag fick möjligheten för 1 1/2 år sedan då jag flyttade och slutade på banken som jag varit på i 16 år.

Jag har 8 ponnys och håller till vid Hasslarps dammar där vi har turridningar året runt. Vi är ute och går i c:a 40 minuter och övar balansen till häst genom att rida uppför och nerför och även prova på att trava några steg.

Vi har även haft en del dagläger på olika lov. Då är barnen med mig själva i 5 timmar. Vi rider och pysslar med hästarna. Ibland kör vi häst och vagn. Vi har roligt, det är det viktigaste och vi får prova själva utan förälder. Barnen växer i sin självkänsla när de kan själva och det är fantastiskt att se :)! Barnen bör ha varit på turridning innan och vara runt fem år. Detta för att de ska våga vara med mig helt själva.

Jag har även anordnat Ridlekis med lektioner på 10 ggr. Just nu har vi paus då vi huvudsakligen har verksamheten ute och det är för mörkt för att se något. Vi startar upp grupper igen i April. Man bör vara 5 år och har STOR fördel i inlärning om man har varit på turridningar tidigare.

Sist men inte minst kör vi ponnysarna i travlopp . Min sambo Lasse har tränarlicens och min ene son Markus kör i loppen. Hitills är det Hampus och Kung Calle som tävlar. Nästa år ska även Mimmi ut på banorna.

Sommaren 2017 hade vi ett sammarbete med Fritid Helsingborg där barn mellan 6 och 16 år fick prova på att köra häst och vagn. Detta var mycket uppskattat och kanske kan vi göra om det sommaren 2018. Vi som “arbetar” är jag, Marianne som får hjälp av sambon Lasse, sonen Markus och min fd praktikant Carolina.

Välkomna!